zondag 19 oktober 2014

Gaios (Paxos)

Paxos en Antipaxos zijn twee kleine eilandjes ten zuiden van Corfu en ten westen van het Griekse vasteland Epirus. Paxos is achttien vierkante kilometer groot en telt ongeveer tweeënhalf duizend vaste inwoners. Het is een zeer groen eiland vol met olijfbomen en dennenbomen, zeegrotten, traditionele dorpen en rustige stranden.

Paxos ligt ongeveer tien kilometer van Corfu en twaalf kilometer van Epirus. Paxos heeft een langwerpige vorm waarbij de westkust velen malen vlakker is dan de oostkust. Aan de oostkust is het erg steil met allerlei hoge rotsen en grotten. Dit oostelijk gedeelte is het meest indrukwekkende gedeelte. De stranden op Paxos lijken op elkaar, groot of klein, het zijn in het algemeen witte kiezelstranden met helder turquoise water. De hoofdstad van Paxos is het pittoreske Gaios, een vroeger zeeroversnest, gelegen aan de zuidoostzijde van het eiland. Hier bevindt zich tevens de belangrijkste haven van het eiland. Deze dankt haar beschermde ligging aan de twee kleine eilanden (Panayia en Agios Nikolaos) die haar tevens vormen. Bron: De Griekse Gids en Wikipedia. Zie ook Greeka: PDF guide of Paxi island

Fishing boats in Gaios harbour (Paxos) - © zwitserw  16-09-2014

The church of Analipsi in the central square of Gaios (Paxos) - © zwitserw 16-09-2014

Gaios (Paxos) - © zwitserw 16-09-2014

Gaios (Paxos) - © zwitserw 16-09-2014

Statue of Georgios Anemogiannis - © zwitserw  16-09-2014



The statue commemorates a local hero, Georgios Anemogiannis. During the Greek War of Independence in 1821 he rowed out with a lighted torch to set fire to the Turkish fleet moored at Nafpaktos. He was wounded in the attempt, captured and burnt alive.

Zie ook: Live webcam Gaios (Paxos) 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten